 Voor 21.00 uur besteld, de volgende dag in huis!  Dagelijks vers   Altijd kwaliteit

Visspeciaalzaak Dalfijn aan het Kerkplein 1 in Dalfsen, mag het MSC-keurmerk voeren. Het bedrijf van ondernemers echtpaar Gert-Jan en Marloes Beekhuis uit Spakenburg heeft met succes het traject naar MSC-certificering doorlopen. Diverse vissoorten in het assortiment zijn aantoonbaar duurzaam. Gert-Jan: “Juist deze tijd vraagt om duurzame keuzes voor de toekomst”

Certificaat voor duurzaam gevangen vis

Beekhuis is blij dat het certificeringstraject succesvol is afgerond. “Ik wil vooroplopen als visspecialist, de consument die steeds vaker kiest voor duurzaam gevangen vis kan vanaf nu terecht in onze viswinkel.” Hij vervolgt: “Deze tijd maakt ons nog bewuster van keuzes die we kunnen maken. Vandaar ook zijn oproep: “Kies bewust en kies duurzaam.”

Certificeringsproces

Het certificeringsproces is beoordeeld door de onafhankelijke groepscertificaathouder DuraCert. MSC staat bekend als ’s werelds meest betrouwbare en breed erkende standaard voor duurzame wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren. De drie principes van de MSC Visserij Standaard zijn: gezonde bestanden, minimale effecten op het mariene ecosysteem en effectief beheer.

MSC-visspecialisten in Nederland

MSC kiest er bewust voor om extra aandacht te geven aan de visspecialist. Jan van Keulen, commercial manager van MSC legt het uit: “Juist de visspecialist heeft gedegen kennis van vis en van duurzaamheid”. MSC kiest voor een landelijk netwerk van gecertificeerde visspecialisten. Deze worden ondersteund met beeldmateriaal, marketingmateriaal, en mooie promotiecampagnes voor duurzame vis.”

Op 12 juni start het seizoen van de Hollandse Nieuwe, voorbeeld van een duurzame MSC gecertificeerde vangst. De vraag naar duurzame vis neemt toe, inmiddels zijn er meer dan 100 soorten vis MSC gecertificeerd. Belangrijke soorten als schol, kabeljauw, koolvis, zalm, haring en schelpdieren als mosselen, kokkels en oesters zijn ruim beschikbaar.

Traceerbaar van bron tot bord

Op dit moment zijn in ongeveer 70 landen meer dan 38.000 producten met MSC-keurmerk verkrijgbaar, afkomstig van 370 visserijen. Het MSC-keurmerk borgt de traceerbaarheid hiervan van oceaan tot op het bord. Die ketentransparantie is ook van belang voor de visspecialist en de consument. De consument die het bekende MSC- keurmerk ziet kan erop vertrouwen dat zijn vis ook echt uit een duurzame visserij komt.

Over Marine Stewardship Council (MSC) – keurmerk voor duurzame visvangst

Marine Stewardship Council is een internationale non-profit organisatie. Onze visie is dat oceanen weer krioelen van leven en dat vis-, schaal en schelpdierbestanden voor deze en volgende generaties worden veiliggesteld. Ons keurmerk en certificeringsprogramma erkent en beloont duurzame visserijen en helpt de markt voor vis, schaal-, en schelpdieren te verduurzamen.

Meer informatie: www.msc.org/nl